Skip to content

Mi a soitgoes.hu?

A soitgoes.hu az a hely, ahol arról írunk, ami tetszik, és ami nem.

BM / FF

Miről írunk?

Megmutatjuk, hogy mit szeretünk, miért rajongunk, és azt is, amit nem értünk, vagy amin javítanánk a kultúrában, a közéletben, a környezetünkben.


Ezek vagyunk mi, így megy ez…


Kurt Vonnegut és Billy Joel is megmondta.

Mit gondolunk mi a szerzők?

BM

Szerző

Kurt Vonnegut egyszer egy csapatnyi iskolásnak azt a tanácsot adta, hogy énekeljenek, daloljanak, táncoljanak, színészkedjenek, rajzoljanak, fessenek, szobrászkodjanak, írjanak költeményeket, regényt, esszét, riportot, de ne azért, hogy meggazdagodjanak, vagy híresek legyenek, hanem azért, hogy megtapasztalják a fejlődést, hogy rájöjjenek, mi van legbelül, hogy növekedjen a lelkük.

Nos, én szinte mindegyikben kipróbáltam magam.
Írtam regényt tízévesen, kitartóan festettem tizenkét évesen, riportokat csináltam az általános iskolai újságnak és rádiónak, akkor még nem tudtam, hogy miért is, csak csinálnom kellett, ebben voltam biztos. Aztán megbuktam filozófia kollokviumon, mert éppen egy olyan könyvet olvastam, ami nagyon érdekelt, és lekéstem egy repülőt is egy színházi darab miatt. Majd országos rádióban és egy országos napilap részére is dolgoztam, aztán sokáig nem írtam, de olvastam. Most pedig egy olyan helyre írok újra, ahol szívesen osztom meg a gondolataim, olvasom szívesen mások gondolatait, és csak remélhetem, hogy közben azt is megtudjuk, mi van legbelül.

FF

Szerző

Unom a politikai áthallásokat.
Unom ugyanazokat a szarkasztikus és pesszimista konklúziókat.
Unom az örökös élcelődést, és azt, hogy mindenki mindent jobban tud.
Unom a nagy igazságokat és azok magabiztos hirdetőit, akik nyitottságukra büszkén a valójában megközelíthetetlen elefántcsont-tornyukból dirigálnak.

Olyan dolgokról írnék, amikről én is szívesen olvasnék:

  • inspiráló emberi történetekről,
  • gondolatébresztő eseményekről,
  • filmekről,
  • kulturális és művészeti projektekről.

Ha mindezt sikerülne őszintén, formájában lazán, tartalmában mély rétegeket feltáróan közvetíteni, akkor azt nem unnám. Írni se, olvasni se.